Unit 1: The earth; Structure



En aquest punt parlarem de l'estructura de la Terra, tant interna com externa, parlarem de l'escorça i de les diferents capes de la terra (atmosfera, litosfera...) i finalment del nucli de la Terra.

La Terra està formada per nombroses capes, algunes externes i altres internes. Es divideixen en diversos grups segons el seu estat: sòlid o semi-líquid, líquid o gas.

La superfície: El relleu de la Terra varia enormement d'un lloc a un altre. Prop del 70,8% de la superfície està coberta per aigua, amb gran part de la plataforma continental per sota del nivell del mar. La superfície submergida té característiques muntanyoses, incloent un sistema de dorsals oceàniques, així com volcans submarins, 65 fosses oceàniques, canons submarins, altiplans i planes abissals. El restant 29,2% no cobert per l'aigua es compon de muntanyes, deserts, planes, altiplans i altres geomorfologies.




-Capes de la Terra:



Atmosfera: La pressió atmosfèrica mitjana al nivell del mar se situa al voltant dels 101,325 kPa. Està composta principalment d'un 78% de nitrogen i un 21% d'oxigen, amb traces de vapor d'aigua, diòxid de carboni i altres molècules gasoses. 
Hidrosfera: La hidrosfera de la Terra està composta fonamentalment per oceans, però tècnicament inclou totes les superfícies d'aigua en el món, inclosos els mars interiors, llacs, rius i aigües subterrànies fins a una profunditat de 2000 m.
Litosfera: Composta sobretot per l'escorça terrestre .La litosfera comprèn dues capes, l'escorça i el mantell superior, que es divideixen en unes 12 plaques tectòniques rígides.
L'escorça del planeta Terra és una fina capa formada per plaques rígides que es recolzen sobre el mantell superior. Juntes formen la litosfera que estan sobre l'astenosfera, una capa de materials calents i pastosos que, de vegades, surten per una esquerda formant volcans.



Mantell: S'estén des de la base de l'escorça fins a una profunditat d'uns 2.900 km. El mantell superior es compon de ferro i silicats de magnesi com l'olivina i l'inferior d'una barreja d'òxids de magnesi, ferro i silici.
Nucli: Aquesta capa és probablement rígida, la seva superfície exterior té depressions i pics. Per contra, el nucli interior, el radi és d'uns 1.275 km, és sòlid. Les dues capes del nucli es componen de ferro amb un petit percentatge de níquel i d'altres elements



Vídeo explicació capes de la terra





Ara ja sabem com està estructurada la Terra, tan internament com externament i sabem les característiques de cada capa

Comments