Vídeos interessants sobre la medicina al llarg de la història

Aquest vídeo que us presentem a continuació explica dotze tractaments de malalties diferents molt estranys durant la història, encara que nosaltres farem èmfasi en els tres primers ja que són contemporanis a l’edat mitjana. El primer parla de la sagnies i com podien ser practicades per qualsevol persona amb estris, el segon parla del mercuri que era utilitzat com a cura de malalties i el tercer parla de la trepanació per curar els bojos.

Aquest vídeo presenta una explicació del set tractaments més horribles al llarg de la història, com per exemple l’hemiglosectomia (per tractar els tartamuts), la cura de les hemorroides (amb una vareta de ferro a elevada temperatura), tractaments pels encostipats en nens (amb productes com heroïna, aspirina…), el blanquejament de les dents amb orina, les famoses sangries, la trepanació i els mètodes caníbals.

Algun cop us heu preguntat com funcionaven els tractaments medievals? En aquest vídeo teniu diferents tractaments de l’època, tals com rituals pagans o cristians, o un tipus de bregatge que s’utilitzava com a anestèsia, amb l’objectiu de que el pacient deixés de respirar per poder operar-lo. També tractaven les catarates i les infeccions a la bufeta, com també les operacions, que eren terriblement doloroses, on molts pacients sofrien molt, i per alliberar el seu dolor, es sotmetien a més dolor.

Aquí teniu alguns dels tractaments que hi havia a l’Edat Mitjana. Els tractaments que més s’utilitzaven eren la trepanació (pels bojos), “bloodletting” (sangries) i l’últim tractament que explica és com s’eliminaven les catarates dels ulls. Encara que aquests tres tractaments es desenvolupen en el vídeo, hi havien d’altres que s’utilitzaven molt sovint i que causaven més danys i morts.

En aquest vídeo s'explica com es van introduir a Europa els tractaments medicinals, però Roma no va voler evolucionar en la medicina perquè només confiaven que els déus els curarien. Per una altra banda, també parla sobre com es podien utilitzar-se els aliments per la medicina com la mel, no per donar-li un gust dolç al medicament, sinó que actuava com antibiòtic.


Comments